03/10/2015

MY BREAKFASTS LATELY

Kvinoa-kookos-vadelma puuro5
Kvinoa-kookos-vadelma puuro4
Kanelilla ja kardemummalla maustettua kvinoapuuroa banaanin, vadelmien, kookoslastujen ja pinjansiementen kera.
Ihanaa, että tänään on vasta lauantai ja vielä huominen aikaa nauttia viikonlopusta! Koeviikko tuntui jälleen kerran kestävän ikuisuuden, eikä se itse asiassa ole minun osaltani vieläkään ohi -maanantaille on nimittäin vielä yksi koe jäljellä. Koeviikolla minulla on kuitenkin ollut vaihteeksi vähän enemmän aikaa aamuisin, ja mikä olisi parempi tapa nauttia ajasta aamulla kuin panostaa vähän enemmän aamupalaan. Yleensä teen joka aamu mikrossa kaurapuuroa itselleni, eikä siinäkään ole mitään vikaa, sillä rakastan kaurapuuroa. Joskus on kuitenkin kiva kokeilla jotain uutta, ja viime aikoina olenkin ihastunut mm. kvinoapuuroon. Aikaisemmin jaoin ohjeen kvinoapuuroon tässä postauksessa. Puuron keittäminen kvinoasta kesti sillä kerralla kuitenkin niin kauan, että kävin ostamassa Punnitse & Säästä:stä kvinoahiutaleita, joista puuro valmistuu parissa minuutissa. Maku on kuitenkin aivan yhtä ihana! 
Tässä muutamia aamupalojani viime päiviltä, ja voisihan näitä aivan yhtä hyvin syödä välipalaksikin.
Itse en tee lähes koskaan puuroja tai muita aamu- tai välipaloja ohjeiden mukaan, vaan esimerkiksi puuron sekaan voi heittää kaikenlaisia marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä, mitä vain sattuu kotoa löytymään. Omia suosikkejani ovat mm. banaani, mustikat, vadelmat, kookoshiutaleet, cashew-pähkinät, saksanpähkinät, erilaiset siemenet...

-Isa


Chia-overnightoats 4

Chialla höystetty kaura-tuorepuuro, yhdelle:
1dl kaurahiutaleita
1 banaani
2 dl kauramaitoa tai muuta kasvijuomaa
1 rkl chiasiemeniä

Päälle:
esimerkiksi vadelmia, mustikoita, saksanpähkinöitä, kookoshiutaleita

- Pilko banaani pieniksi paloiksi ja soseuta halutessasi haarukalla kulhon pohjalla. Lisää kaurahiutaleet, chiasiemenet ja kauramaito ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. 
- Nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa.


Chia-overnightoats 2
Kvinoa-omena puuro10

Omena-kaneli-kvinoapuuro, yhdelle:

1 dl kvinoahiutaleita
2,5 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa (esim. manteli- tai muu pähkinämaito voisi sopia hyvin)
1 pieni kotimainen omena
ripaus suolaa
kanelia

Päälle: 
omenalohkoja, kookoshiutaleita, saksanpähkinöitä, kanelia

- Kuori ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Mittaa omenakuutiot ja kauramaito pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kvinoahiutaleet ja hiljennä lämpöä. Keittele puuro kypsäksi välillä sekoitellen. Mausta kanelilla ja ripauksella suolaa. Tarkista kvinoan kypsyys ja keitä tarvittaessa pidemään ja lisää kauramaitoa, jos puuro on liian paksua.
- Koristele omenalohkoilla, kookoshiutaleilla ja paloitelluilla saksanpähkinöillä. Ripottele päälle vielä kanelia ja nauti!

Kvinoa-omena puuro12
Avocado-hummus-toast 5

Hummus-avocado -leipä:

paahdettavaa leipää
Hummusta, ohje löytyy toisesta blogistani täältä
avocado
suolaa & pippuria

- Paahda pari palaa haluamaasi leipää, omasta mielestäni paras lopputulos syntyy hieman tummemmalla paahtoleivällä. Levitä leivälle hummusta ja viipaloitua avocadoa. Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti!

Avocado-hummus-toast 2
Chia pudding & smoothie 5

Chia-vanukas & marjasmoothie, yhdelle:

2 rkl chiasiemeniä
1,5 dl kasvimaitoa, paras lopputulos tulee kookosmaidosta tai vaniljan makuisesta soijamaidosta
1-2 tl kookoshiutaleita
ripaus vaniljasokeria

1 banaani
noin 1 dl mustikoita
kourallinen mansikoita
1-2 dl soijajogurttia

-Mittaa chiasiemenet esimerkiksi lasipurkkiin. Lisää kasvimaito ja mausteet ja sekoita. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
- Mittaa paloiteltu banaani, mustikat, mansikat ja soijajogurtti blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Lisää halutessasi jotain makeutusta. 
- Kaada smoothie valmiin chia-vanukkaan päälle. Laita päälle esimerkiksi mustikoita ja kookoshiutaleita ja nauti!

VINKKI! Itse tein chia-vanukkaan soijamaitoon ja lopputulos kaipasi hieman makeutusta, joten lisäsin sekaan lorauksen vaahterasiirappia. Vanukkaan maku parani heti!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment! :)